Més informació


Objectiu del fòrum

El fòrum proporcionarà una plataforma per a discutir noves formes de: (1) identificar i anticipar les necessitats d'habilitats en un mercat laboral en ràpida transformació, mitjançant enfocaments basats en dades; (2) assegurar l'alineació i adaptació àgils dels programes en l'educació post secundària i superior; i (3) transmetre aquesta informació als estudiants i a la societat per a prendre decisions més informades sobre educació, ocupació i desenvolupament professional al llarg de la vida.

L'edició inaugural se centrarà en consolidar els conceptes fonamentals, metodologies i aplicacions de la Intel·ligència de competències en una varietat de contextos d'educació post secundària i superior. 

Per arribar a una audiència global, totes les presentacions i continguts de l'IFSI seran en anglès.


L'IFSI té com a objectiu:

Definir l'abast: Aclarir què implica la Intel·ligència de competències en l'educació post secundària i superior dins del context de l'aprenentatge al llarg de la vida per a l'ocupabilitat i la qualitat de vida i dels treballs.

Fomentar la Col·laboració: Promoure col·laboracions interdisciplinàries entre grups de recerca, acadèmics i professionals, legisladors i parts interessades de la indústria.

Mostrar Innovacions: Destacar recerques pioneres, eines i pràctiques que exemplifiquin aplicacions eficaces d'Intel·ligència de competències i formes noves de suport als estudiants i desenvolupament professional.

Inspirar acció: Proporcionar als participants coneixements pràctics, mètodes i marcs per a implementar Intel·ligència de competències i formes innovadores de suport als estudiants i estratègies de desenvolupament professional dins dels seus propis contextos, així com per a definir futures línies de recerca i aplicació.


Quin és l’abast de l’IFSI?

El fòrum posarà el focus en Advancing Skills Intelligence in Post-secondary and Higher Education com un habilitador crític del desenvolupament professional, l'adaptabilitat professional i l'ajustament al treball al llarg de la vida. Això inclou:

  • Educació superior: Programes  universitaris, estudis de postgrau i oportunitats d'educació contínua, inclosos programes de certificació i microcredencials.
  • Educació i Formació Professional (FP): Programes de certificats i diplomes adaptats per a satisfer les demandes d'habilitats pràctiques d'indústries i sectors específics. 
  • Desenvolupament professional: Experiències d'aprenentatge més curtes, com microcredencials, microcertificaciones i rutes d'aprenentatge modulars, dissenyades per a millorar i actualitzar les habilitats dels professionals al llarg de la seva vida.
  • Rutes d'Aprenentatge al llarg de la Vida: Enfocaments integradors que connecten els trajectes dels estudiants des de les qualificacions de nivell inicial fins als títols avançats, posant l'accent en una progressió fluida i en els resultats d'ocupabilitat.


Temes i línies del fòrum

L'IFSI tindrà tres línies temàtiques alineades amb l'enfocament  estratègic del fòrum. A continuació es presenta un desglossament proposat:

I. Construcció d'Ecosistemes d'Intel·ligència de competències: Política, Planificació i Canvi Institucional

(Com la Intel·ligència de competències informa la presa de decisions a nivell del sistema i organitzacional)

  • Pista A: Intel·ligència de competències, Política i Planificació Educativa, i Canvi Organitzacional
  • Pista B: Associacions Ocupador-Universitat per a la Intel·ligència i el Desenvolupament d'Habilitats

II. Recerca Emergent, Metodologies i Tecnologies per a la Intel·ligència de competències

(Avançar en la Intel·ligència de competències a través de dades, anàlisis i metodologies innovadores)

  • Pista C: Nova Recerca i Metodologies en Intel·ligència de competències (Anticipació, Alineació, Acció)
  • Pista D: El Paper dels OJA (Online Job Advertising), la IA i el Big Data en la Intel·ligència de competències

III. Aprenentatge Continu, Ocupabilitat i Adaptació de la Força Laboral

(Com individus, empreses i institucions educatives s'adapten a les necessitats d'habilitats en evolució)

  • Pista E: Aprenentatge al llarg de la vida i Microcredencials per a l'Adaptació de la Força Laboral
  • Pista F: Intel·ligència de competències per a Noves Formes d'Orientació Professional i Suport a Estudiants

 

Comitè de direcció de l'IFSI

Carmen Pagés Serra, PhD, Professor, Director of Unit for Labor Market Analysis, Universitat Oberta de Catalunya, Spain

Mitchell Peters, PhD, Senior Researcher, Unit of Labor Market Analysis, Universitat Oberta de Catalunya, Spain

Carles Bruguera, PhD, Senior Researcher, Unit of Labor Market Analysis, Universitat Oberta de Catalunya, Spain

Terence Hogarth, PhD, Professor of Practice, Institute for Employment Research
University of Warwick, U.K.

Kathleen DeLaski, Education Design Lab (Founder), Senior Advisor, Harvard Project on the Workforce, Adjunct Professor, George Mason University, USA

Konstantinos Pouliakas, PhD, Expert in Skills and Labor markets, CEDEFOP, Honorary Senior Lecturer, University of Aberdeen, Greece