Residència d'Investigadors

Residència d'Investigadors

CAT - Informació sobre els requisits tècnics per a la connexió a l'streaming

La gran majoria d’ordinadors personals (PC) estan preparats per navegar per tota mena de llocs web i accedir a contingut de vídeo amb gran càrrega de transmissió de dades. Per tant, connectar-se a un streaming no hauria de donar masses problemes.
Però si està experimentant problemes per a accedir a una emissió per streaming; segueixi, en ordre, les instruccions que es detallen a continuació.

1. Connectis amb un navegador actualitzat

 • Per assegurar-se una navegació segura i poder accedir a tota mena de continguts en línia, el millor és que el seu navegador estigui sempre actualitzat.
 • Comprovi aquí que el seu navegador és segur i està actualitzat:
  https://www.whatismybrowser.com

2. Hauria de tenir una connexió a Internet de banda ampla

 • Per a veure vídeo i àudio a temps real necessita una connexió a Internet de banda ampla amb un mínim de 3Mb de capacitat de descàrrega.
 • Si experimenta talls en la retransmissió, pot ser degut a diferents factors:
 • Asseguris d’estar connectat per cable i no per Wifi. Asseguris que cap altre software està limitant la connexió a Internet (programes de descàrregues P2P o similar fan servir molts recursos de xarxa)
 • Si no té prou amplada de banda i experimenta parades en la reproducció, una possible solució seria seleccionar manualment una qualitat de vídeo inferior. Provi d'escollir la qualitat més adequada en el llistat de qualitats accessible des de la barra de controls (a la icona de l’engranatge), o a la part inferior del reproductor.
 • Comprovi la velocitat de la seva connexió aquí:
  http://www.speedtest.net/

3. El Router ha de permetre la connexió

 • En la majoria de casos, per a veure un esdeveniment en directe no s’hauria de portar a terme cap tasca de configuració en la xarxa. Però si està connectat a una xarxa corporativa o el PC està connectat a internet a través d’un Proxy, és possible que hagi d'habilitar expressament la connexió donat que en alguns casos la connexió es podria establir mitjançant el protocol RTMP.
 • Si està darrere d’un Firewall molt estricte, contacti amb l’administrador de la xarxa per tal que habiliti la connexió a l’streaming mitjançant el protocol RTMP (port TCP 1935 de sortida).

Tornar

Per a qualsevol consulta dirigida al ponent podeu enviar un missatge a la següent adreça: streaming@residencia-investigadors.es