Presentació de la Jornada


La 27a edició de la Jornada dels Economistes porta per lema “Els reptes per a la sostenibilitat de l’economia catalana”.

El desenvolupament d’una economia sostenible hauria d’implicar la utilització de fonts d’energia sostenibles, l’impuls de la competitivitat d’activitats sostenibles i la inversió en innovació i educació.

Podem definir l’economia sostenible com un patró de creixement que conciliï el desenvolupament econòmic, social i ambiental en una economia productiva i competitiva, que afavoreixi llocs de treball de qualitat, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, i que garanteixi el respecte per al medi ambient i l’ús racional dels recursos naturals de manera que permeti satisfer les necessitats.

Com? Protegint el medi ambient, utilitzant energies renovables, apostant per l’eficiència, millorant el nivell de vida social, a través de l’educació i la innovació, i la igualtat entre les persones de tots els territoris.

Cal conscienciar-nos que la societat actual no és sostenible, ja que consumeix recursos a un ritme superior al que genera la naturalesa i és per això que la relació entre economia i sostenibilitat esdevé molt estreta.

La jornada s’iniciarà, com és costum, amb la presència institucional de les autoritats del país. Seguidament, donada la profunditat de l’actual crisi energètica per la manca d’aprovisionaments, l’encariment de preus o les lluites geopolítiques, hem convidat a un protagonista destacat del sector energètic nacional a impartir la conferència inaugural. Francisco Reynés, president i CEO de Naturgy, farà una valoració de la situació energètica actual i, concretament, de l’assegurament del gas natural a Europa, Espanya i Catalunya.

La jornada continuarà amb el desenvolupament de 12 sessions de treball. Des del Comitè Organitzador i el Comitè Tècnic de la Jornada hem intentat que aquestes sessions desenvolupin els diferents vectors claus de la sostenibilitat de l’economia catalana a nivell ambiental, econòmic, energètic, social i tecnològic.

Hi esteu tots convidats!

Jaume Menéndez Fernández
Director de la Jornada dels Economistes